Shadow

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental Kitzbüheler Alpen beste skigebied 2012

Skigebied SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental is door ‘ADAC Skipas Index’ uitgeroepen tot Beste Skigebied 2012 van Oostenrijk. De skiregio heeft de beste prijs/kwaliteit-verhouding van alle geteste skigebieden in Oostenrijk.
Voor de nieuwe Skipass-Index 2012 (in pdf) keek de ADAC, het Duitse zusje van de ANWB, naar de kosten voor een skipas, het aantal kilometer pistes, de capaciteit van de liften en de sneeuwzekerheid. Ook het skigebied KitzSki van Kitzbühel en Kirchberg viel in de prijzen. De internationale Skiarea Test beloonde het skigebied met awards in 9 categorieën. Op de tweede plaats kwam de Silvretta Arena en Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang (het skigebied van SaalbachHinterglemm en Leogang)eindigde op de derde plaats.

Skiwelt Wilder Kaiser Brixental beste skigebied 2011 en 2012

skigebied-wilder-kaiser-vanaf-hahnenkamm

De toeristische regio van de Kitzbüheler Alpen-Brixental met zijn drie plaatsen Brixen im Thale, Kirchberg en Westendorf, is net als in 2011 de winnaar geworden in de categorie ‘Beste Skigebied 2012’. SkiWelt scoorde 5 sterren, de hoogste waardering, op de grootte van het skigebied, het pisteaanbod, de kwaliteit van de liften, de pistepreparatie, de aanbiedingen voor families, beginners, gevorderden en freeriders, snowboarders (funparken en halfpipes) en langlaufloipen. Maar ook de hygiëne en netheid, après-ski, catering, hutten, gastronomie, parkeer- en accommodatiemogelijkheden werden door de testers hoog beoordeeld.

Skigebied Wilder Kaiser Brixental en Kitzbueheler Alpen

Het gebied combineert twee top skigebieden met elkaar. Enerzijds het grote skigebied SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental met 270 km pisten en 82 liften. En anderzijds het welbekende skigebied KitzSki Kitzbühel/Kirchberg met 170 km pisten en 53 liften. Met slechts een skipas, de Kitzbüheler AllStarCard, kunnen wintersporters in het Brixental gebruik maken van 449 km pistes.

Extra voordeel voor kinderen en jongeren

Het skigebied KitzSki Kitzbühel-Kirchberg, tussen Kitzbüheler Horn en de befaamde Hahnenkamm, heeft voor het winterseizoen 2011-2012 meer dan 7 miljoen euro geïnvesteerd in de comfortuitbreiding en vervanging van liften. De grootste aanwinst is de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift ‘Resterhöhe’, een stoeltjeslift met overkapping en stoelverwarming. Deze nieuwe aanwinst vervangt de oude ‘Resterhöhe’ lift en de sleeplift ‘Moseralm’. Hierdoor is de transportcapaciteit van wintersporters met bijna 100% verhoogd. Dit winterseizoen mag iedereen die geboren is na 1993 gratis gebruik maken van deze nieuwe stoeltjeslift. De investering is beloond door de internationale Skiarea Test met awards in 9 categorieën. Ideaal voor beginners of herintreders: in elke plaats van het skigebied zijn de oefenliften in het dal gratis.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram. Reageren kan onderaan dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.